Svi tekstovi u " Gedžeti " kategoriji

 • Leap Motion kontrola računara pokretima ruke

  Leap Motion kontrola računara pokretima ruke

  Baš kao u filmovima naučne fantastike gde akteri kontrolišu računare pokretima ruke, kompanija koja je kreirala senzor koji hvata pokrete ruku Leap Motion, objavila je novi update svog softvera koji omogućava kreatorima aplikacija i programa da prate individualne pokrete svakog prsta i zgloba. Prema izvorima iz kompanije, do sda je ovaj paket moglo da testira oko nekoliko hiljada developera koji su nasumično izabrani po svojoj aktivnosti na forumu kompanije.


 • OTTO Raspberry Pi GIF kamera

  OTTO Raspberry Pi GIF kamera

  Većina kamera obično služe za snimanje fotografija ili za snimanje video materijala. Međutim, OTTO je novi projekat na kickstarter sajtu, koji kao glavnu funkciju ima snimanje GIF animacija. Uređaj dolazi u blještavim i jarkim bojama i sa retro dizajnom. Cilj koji su kreatori sebi postavili diktira da će se uređaj naći u prodavnicama tokom Decembra meseca.


 • Odštampajte kozmetičke proizvode uz pomoć Mink uređaja

  Odštampajte kozmetičke proizvode uz pomoć Mink uređaja

  Mink je personalni 3D printer koji ima mogućnost štampanja kozmetičkih proizvoda. Ova jednostavna i u isto vreme interesantna ideja je rezultirala proizvodom koji trenutno košta 300 dolara i pruža mogućnost bilo kome da kreira nijanse šminke po svom izboru. U situaciji gde senka za oči može koštati i do 80 dolara i gde se aktuelne nijanse menjaju iz sezone u sezonu, Mink je čini se vrlo koristan uređaj.


 • Nokia najavila tri nova modela

  Nokia najavila tri nova modela

  Nokia je najavila tri nova modela telefona na koje će računati u bliskoj budućnosti, a to su modeli iz serije Lumia: 630, 635 i 930. Microsoft planira da ih plasira na tržište u što kraćem roku, zbog konkurencije koja je svako dana sve veća. • Samsungov 24 inčni kompjuter osetljiv na dodir

  Samsungov 24 inčni kompjuter osetljiv na dodir

  Ako tražite tradicionlni dektop računar, nećete naći mnogo sličnih modela samsungovom 24 inčnom kompjuteru osetljivim na dodir. Trenutno na tržištu nema u ponudi mnogo računara koji su tanki, osetljivi na dodir i da se sve to nalazi u monitoru kompjutera. Samsungov Ativ One 7, je ime koje vam ne znači puno oko same konfiguracije sistema ali najvažnije je to da ima 24 inčni ekran osetljiv na dodir. • iTwin

  iTwin

  Sigurnost računara i zaštićenost osetljivih podataka je danas važnija nego ikada. Prilikom putovanja vi ste često prepušteni nepouzdanim i besplatnim mrežama u okviru hotela ili kafića. Novi iTwin uređaj je jednostavno rešenje koje je tu da poveća sigurnost vašeg sistema. Ubacite jedan deo uređaja u vaš računar, stavite drugi deo u vaš laptop i na taj način dobijate bezbednu konekciju sa vašim PC uređajem. Na ovaj način možete zaštiti privatnost vaše istorije surfovanja.


 • Fitbit Zip merač za trčanje i fitnes

  Fitbit Zip merač za trčanje i fitnes

  Fitbit Zip merač za trčanje i fitnes spada u ekonomične merače. Sa cenom od $59.95 dobijate jedan od najjeftinijih merača na tržištu. Da li ovaj uređaj sa malom cenom zaista vredi? Ljudi koji su testirali ovaj merač nedelju dana će nam opisati njegov odnos cene i kvalitete.


 • Samsung je predstavio pametne satove druge generancije

  Samsung je predstavio pametne satove druge generancije

  Samsung je predstavio SDK za operativni sistem za satove. Reč je o sistemu koji je Samsung razvio a u pitanju je Tizen za pametne satove druge generacije Gear 2 i Gear Neo. Oni se nadaju da će njihova druga generacija ostvariti mnogo bolji uspeh od prve.
  Samsung je jedan od prvih kompanija koja se razvila na ovom polju još početkom prošle godine sa njihovim proizvodom Galaxy Gear koji nije izazvao preterana interesovanja i stim nije ostvario očekivanja.