Svi tekstovi u " Hardver " kategoriji

 • Sherlybox kao zamena za cloud

  Sherlybox kao zamena za cloud

  Ako želite da imate dropbox performanse na vašem ličnom hardware uređaju, Sherlybox se čini kao kompaktno i prelepo dizajnirano rešenje. Kreiran od strane autora iza Sher.ly projekta, ovo je kompaktan i mali hard drive koji se konektuje na vašu mrežu i kreira privani cloud. Možete deliti prostor sa drugima, uploadovati i downloadovati fajlove i slati pozivnice kako bi se i drugi priključili vašem cloud-u. Jedan terabajt prostora košta 199 dolara, dok je za opciju bez hard diska cena 149 dolara.


 • Leap Motion kontrola računara pokretima ruke

  Leap Motion kontrola računara pokretima ruke

  Baš kao u filmovima naučne fantastike gde akteri kontrolišu računare pokretima ruke, kompanija koja je kreirala senzor koji hvata pokrete ruku Leap Motion, objavila je novi update svog softvera koji omogućava kreatorima aplikacija i programa da prate individualne pokrete svakog prsta i zgloba. Prema izvorima iz kompanije, do sda je ovaj paket moglo da testira oko nekoliko hiljada developera koji su nasumično izabrani po svojoj aktivnosti na forumu kompanije.


 • Microsoft Surface Pro 3

  Microsoft Surface Pro 3

  Bez obzira kakvo je vaše iskustvo u korišćenju Microsoft Surface tabletima bilo, najnovija generacija ovih uređaja je napravila značajan pomak i donosi niz poboljšanja. Što se tiče specifikacija, ovjaj 12 inčni tablet pokreće Core i7 procesor. Sam uređaj je tanji, lakši i moćniji od svojih prethodnika. Surface Pro 3 nam donosi dodatke u obliku tastature i olovke.


 • Apple radi na tehnologiji optičke stabilizacije

  Apple radi na tehnologiji optičke stabilizacije

  Apple je inovator koji već neko vreme radi na tehnologiji optičke stabilizacije slika koju planira integrisati u iPhone i svoje druge uređaje. Kako izveštava AppleInsider, kompanija je prijavila patent koji definiše ovu novu tehnologiju. U Apple-u se nadaju da će primena optičke stabilizacije značajno uvećati rezoluciju i poboljšati kvalitet fotografija.


 • Baterija koja se puni za 30 sekundi

  Baterija koja se puni za 30 sekundi

  Baterija koja može da se napuni za manje od trideset sekundi je zvanično prikazana na tehnološkoj konferenciji u Tel Aviv-u. Izraelski start-up StoreDot
  je demonstrirao neverovatnu brzinu punjenja baterije napravljene od bioloških materijala. U ovoj demonstraciji, baterija za Samsungov S4 je bila napunjena za 26 sekundi. • Novi Intelov kompjuter veličine SD kartice

  Novi Intelov kompjuter veličine SD kartice

  Svega par meseca pre lansiranja ovog minijaturnog računara, izgleda da je poznati tehnološki gigant promenio fokus. Umesto da bude baziran na Quark SoC-u, koji je prvenstveno razvijan za pametne satove i uređaje koji se nose, ovaj proizvod će ipak biti baziran na tradicionalnom Atom čipu, široko korišćenom na mnogim Windows tabletima i drugim hibridnim uređajima.


 • Kako igrati Quake na vašem Raspberry Pi-u

  Kako igrati Quake na vašem Raspberry Pi-u

  Proteklog meseca, programeri okupljeni oko Raspberry Pi projekta su objavili da imaju pristup (zahvaljujući Broadcomm-u) otvorenom drajveru za BCM21553 za procerski čip telefona. Ovo praktično znači DIYers sada ima ulaz u ploču i u čip Raspberry BCM2835 (sličan onom BCM21553) sa otključanim drajverom-om, dok god su portovani sa BCM21553.


 • iTwin

  iTwin

  Sigurnost računara i zaštićenost osetljivih podataka je danas važnija nego ikada. Prilikom putovanja vi ste često prepušteni nepouzdanim i besplatnim mrežama u okviru hotela ili kafića. Novi iTwin uređaj je jednostavno rešenje koje je tu da poveća sigurnost vašeg sistema. Ubacite jedan deo uređaja u vaš računar, stavite drugi deo u vaš laptop i na taj način dobijate bezbednu konekciju sa vašim PC uređajem. Na ovaj način možete zaštiti privatnost vaše istorije surfovanja.


 • Apple planira novi 12-inčni MacBook Air

  Apple planira novi 12-inčni MacBook Air

  Prema glasinama, Apple planira da lansira novi 12-inčni MacBook Air sa nekoliko novina uključujući i trackpad bez dugmadi. Glasina je došla sa weiphone.com foruma. MacRumors je prvi preneo ovu vest i objavio planove za novi ultra tanki MacBook Air. Za sada nema mnogo detalja u vezi novog Apple-ovog računara. Pored prijavljene dužine dijagonale ekrana, Apple je odlučio da ne ugrađuje ventilator (kuler). Za sada nije poznato na koji način će se laptop hladiti, pored prirodnog toka vazduha.