Igrajte Ouya igrice na drugim uređajima

Android platforma za video igrice, Ouya se sprema da lansira svoje servise na uređajima koji nisu nužno namenjeni da budu konzole. Ouya svuda (Ouya Everywhere) će uskoro postati realnost jer se očekuje da do kraja meseca bude najavljen prvi u nizu kooperacija sa drugim platformama.

Ouya konzola

Ouya planira da učini svoj software i igračke servise dostupnim i na drugim uređajima. Za sada, nema mnogo zvaničnih detalja ali se očekuje da će prvi u nizu dogovora biti sa STB (set-top box) i Smart TV-om. Ovo ne bi trebalo da plaši one koji s raduju redovnom ciklusu obnavljanja hardware-a. Vaša sledeća konzola od 99 dolara će biti dostupna po očekivanom rasporedu.

Ouya je postala veoma popularna čak i pre nego što je pronašla put u naše domove. Kickstarter kampanja za ovu konzolu je probila sve prethodne rekorde. Neki od glavnih proizvođača video igara su se priključili projektu, obećavajući naslove za ovu konzolu. Sama konzola nije razočarala korisnike koji su uživali u prvim android igricama na velikom ekranu.

Neki analitičari smatraju da je konzola stagnirala u poslednjih godinu dana, stanovište koje podržava činjenica da je vrlo malo novih igara izdata za konzolu. Sa druge strane, na konzoli je dostupno više od 682 igrice u koje spadaju neke od najpopularnijih igara izdatih za android platformu. Ako Ouya otvori svoju platformu za druge uređaje, očekuje se da taj potez privuče još više razvojnih timova koji bi razvijali video igre za Ouya konzolu.