Leap Motion kontrola računara pokretima ruke

Leap Motion

Baš kao u filmovima naučne fantastike gde akteri kontrolišu računare pokretima ruke, kompanija koja je kreirala senzor koji hvata pokrete ruku Leap Motion, objavila je novi update svog softvera koji omogućava kreatorima aplikacija i programa da prate individualne pokrete svakog prsta i zgloba.

Prema izvorima iz kompanije, do sda je ovaj paket moglo da testira oko nekoliko hiljada developera koji su nasumično izabrani po svojoj aktivnosti na forumu kompanije. Međutim, od danas će ovaj paket moći da testira preko 100 000 developera i programera koji su se prijavili za ovaj program.

Rezultati ovih poboljšanja su više nego sjajni. Kao test za ovu novu tehnologiju korišćena je varijanta Breakout igrice. Pomerajući ruke u trodimenzionalnom prostoru vi vidite njihovu digitalnu reprezentaciju na ekranu. Lakoća i intuitivnost korišćenja ovog detektora pokreta je bez premca.

Na zvaničnom blogu kompanije, CEO Michael Buckwald objašnjava matematički pristup koji omogućava Leap Motion kamerama da detektuju poziciju individualnih prstiju u realnom vremenu. Složeni pokreti prstiju koji se na primer koriste pri sviranju instrumenata predstavljaju niz instrukcija koje većina korisnika nije u stanju ili ne ume da izvede korišćenjem tradicionalnih input uređaja. Leap Motion tehnologija omogućava korisnicima da veoma brzo nauče da kontrolišu računare jednostavnim pokretima šake i prstiju.