Lenovo Horizont 2

Taman kada ste hteli da se odreknete vašeg dektop računara firma Lenovo je napravila još jedan uređaj koji će vas ostaviti bez daha. U pitanju je tablet računar Lenovo Horizont 2 jedan jako moćan uređaj dijagonale ekrana osetljivog na dodir od 27-inča (oko 67 cm), procesor Intel Core i7, baterijom sa dugim režimom rada. Ima mogućnost da radi poput iMac desktop računara i ukoliko imate potrebu da radite na tabletu, lako se pretvara u ploču za rad.

Lenovo Horizont 2

Lenovo Horizont 2 na impresivan način komunicira sa vašim tablet i mobilnim (smart) uređajima. Kada instalirate aplikaciju, možete postaviti vaš tablet ili smartfon bilo gde na ekran i interface će prikazati slike i muziku. Možete izabrati aplikaciju na vašem telefonu i zatim ga prodrmati i automacki će sve skorašnje slike sa vašeg telefona pojaviti na masivnom ekranu Horizonta 2.

Firma Lenovo tvrdi da ovaj tip transfera podataka nisu mogli da ostvare preko wireless transfera kao što je NFC. Umesto toga, kada spustite vaš uređaj na ekran, za par sekundi če se pojaviti niz boja duž displeja. Kako linije budu klizile niz ekran tako će vaš uređaj biti lociran na kom je tačno mestu je spušten.

Sa toliko novotarija u svetu tehnike i tehnologije desktop računari su bili zapostavljeni (naravno izvan sveta gejming industrije). Ali Lenovo Horizont 2 nam vraća nadu pošto je on veoma futurističan, tanak (nešto manje od inča) i sa baterijom koja bi trebalo da traje nešto duže od četiri sata. Ako bi se korisnici dektop računara nečemu nadali u budućnosti Lenovo Horizont 2 bi bio baš taj uređaj.

Cena koja se očekuje za Lenovo Horizont 2 u Junu, kada zvanično izlazi u prodaju, bi trebala da bude oko 1.500 dolara.