Office za iPad

Nove Office aplikacije za iPad nam donose širok set alata za kreiranje i manipulaciju dokumenata. Alata sjajno funkcionišu na ekranu osetljivom na dodir i daju korisnicima mogućnost simultanog rada na istom dokumentu. Nažalost, iPad verzija popularnog Offica nema pristup šablonima stranica. Office za iPad predstavlja sjajnu sponu između desktop i mobilne verzije programa i biće od velike koristi korisnicima koji često koriste ovaj paket.

Office iPad

Umesto prakse da Word, PowerPoint i Excel budu sjedinjeni u jednoj aplikaciji kao što je to bio slučaj sa iPhone verzijom paketa, Microsoft se odlučio da ih podeli na pojedinačne aplikacije, svaka sa više opcija i mogućnosti. Kako iPad tablet ima veći ekran, time ima i više prostora za rad a kreatori aplikacije su ovu činjenicu iskoristili da nadgrade program sa više alata, templejta i naprednim i intuitivnim interfejsom.

Pre nego što preuzmete i instalirate aplikaciju, važno je napomenuti da sa besplatnom verzijom ne dobijate sve funkcionalnosti Office paketa. Sve tri aplikacije imaju mogućnost povezivanja sa OneDrive-om tako da lako možete pretraživati i čitati fajlove potpuno besplatno. Međutim, da bi iskoristili pun potencijal Office paketa, da bi kreirali i editovali dokumenta, potrebna vam je pretplata na Office 365, Microsoft-ov servis koji vam omogućava da radite na vašim dokumentima bez obzira na trenutnu lokaciju lokaciju.