Office za iPad beleži ogroman broj preuzimanja

Office za iPad

Pre malo više od mesec dana, Office za iPad je preuzelo dodatnih 15 miliona korisnika. Prema navodima Microsoft-a, do početka Aprila Office za iPad je preuzelo 12 miliona korisnika, da bi ta cifra u međuvremenu porasla i trenutno iznosi impozantnih 27 miliona.

Microsoft je učinio aplikaciju dostupnom za preuzimanje pre tačno 46 dana. Ovo znači da je prosečan broj dnevnih preuzimanja aplikacije 587 000. Word za iPad je još uvek najpopularniji deo paketa rangirajući se kao jedanaesti po popularnosti na Američkom tržištu a gotovo u svim zemljama se rangira među prvih 100 najpopularnijih aplikacija.

Office za iPad je deo Microsoft-ovog biznis modela koji se bazira na cloud tehnologiji fokusiranoj na razvoju mobilnih aplikacija koje se mogu koristiti na različitim platformama. Produktivnost na tabletima je još u razvoju, budući da su tableti relativno novo tržište. Zanimljivo je da je Microsoft zaradio više preuzimanja na iOS platformmi svog konkurenta, Apple-a. Ovo je pomoglo IT gigantu da popravi svoju poziciju u odnosu na druge konkurente, prvenstveno Dropbox, Box i Google.