OTTO Raspberry Pi GIF kamera

Većina kamera obično služe za snimanje fotografija ili za snimanje video materijala. Međutim, OTTO je novi projekat na kickstarter sajtu, koji kao glavnu funkciju ima snimanje GIF animacija. Uređaj dolazi u blještavim i jarkim bojama i sa retro dizajnom. Cilj koji su kreatori sebi postavili diktira da će se uređaj naći u prodavnicama tokom Decembra meseca.

OTTO kamera

Kamera je mnogo više od običnog uređaja za snimanje GIF slika. Korišćenjem aplikacije razvijene za ovu kameru možete birati između različitih modova snimanja, uključujući snimanje animiranih GIF-ova, upotrebu filtera, koristii veliku biblioteku modova koju generišu sami korisnici. To je u isto vreme prvi komercijalni uređaj napravljen na Raspberry Pi platformi i dizajniran je tako da ga je lako nadograditi i modovati.

Takođe, možete dodati različite hardverske funkcije OTTO uređaju, zahvaljujući korisnom USB konektoru. Ova opcija nadogradnje podrazumeva dodavanje FlashFlash-a i Arduino flash-a.

Početna cena OTTO kamere je 199 dolara, odnosno 149 dolara ako ste podržali ovaj projekat na kickstarter-u. Ova cena se čini poštenom za jednu digitalnu kameru koja ima potencijal da obavlja mnogo više funkcija od onih za koje je pre-progrmirana.