Sherlybox kao zamena za cloud

sherlybox

Ako želite da imate dropbox performanse na vašem ličnom hardware uređaju, Sherlybox se čini kao kompaktno i prelepo dizajnirano rešenje. Kreiran od strane autora iza Sher.ly projekta, ovo je kompaktan i mali hard drive koji se konektuje na vašu mrežu i kreira privani cloud. Možete deliti prostor sa drugima, uploadovati i downloadovati fajlove i slati pozivnice kako bi se i drugi priključili vašem cloud-u. Jedan terabajt prostora košta 199 dolara, dok je za opciju bez hard diska cena 149 dolara.

Kreatri su izbegli dug proces setovanja uređaja, tako da jednostavnim pritiskom tri puta na dugme sa strane vi jednostavno konektujete Sherlybox sa vašim PC ili Mac računarom. Uređaj koristi brži protokol za transfer fajlova i ima ugrađeni standrdni Raspberry Pi koji pokreće celu mašinu.

Kompanija pokušava da sakupi 69 000 dolara i do sada je ovaj projekat podržan sa 67 000 dolara. Autori imaju ambiciozan plan da učine uređaj dostupnim u Januaru sledeće godine. Čini se da bi ovaj uređaj mogao biti odlično rešenje za male firme i kućne kancelarije. Iako postoje i druga slična rešenja, ni jedno nije ovako kompaktno i prelepo dizajnirano.