Svi tekstovi u " Softver " kategoriji

 • Office za iPad beleži ogroman broj preuzimanja

  Office za iPad beleži ogroman broj preuzimanja

  Pre malo više od mesec dana, Office za iPad je preuzelo dodatnih 15 miliona korisnika. Prema navodima Microsoft-a, do početka Aprila Office za iPad je preuzelo 12 miliona korisnika, da bi ta cifra u međuvremenu porasla i trenutno iznosi impozantnih 27 miliona. Microsoft je učinio aplikaciju dostupnom za preuzimanje pre tačno 46 dana. Ovo znači da je prosečan broj dnevnih preuzimanja aplikacije 587 000. Word za iPad je još uvek najpopularniji deo paketa rangirajući se kao jedanaesti po popularnosti na Američkom tržištu a gotovo u svim zemljama se rangira među prvih 100 najpopularnijih aplikacija.
 • Office za iPad

  Office za iPad

  Nove Office aplikacije za iPad nam donose širok set alata za kreiranje i manipulaciju dokumenata. Alata sjajno funkcionišu na ekranu osetljivom na dodir i daju korisnicima mogućnost simultanog rada na istom dokumentu. Nažalost, iPad verzija popularnog Offica nema pristup šablonima stranica. Office za iPad predstavlja sjajnu sponu između desktop i mobilne verzije programa i biće od velike koristi korisnicima koji često koriste ovaj paket programa.


 • Nema više tehničke podrške za Windows XP

  Nema više tehničke podrške za Windows XP

  Microsoft je objavio svoj poslednji sigurnosni update za Windows XP, na taj način ostavljajući svakoga ko još uvek koristi ovaj 13. godina star operativni sistem bez budućih sigurnosnih zakrpa. Procene govore da jedan u pet PC računara širom sveta još uvek radi pod Windows XP operativnim sistemom.


 • Twitter prikazuje video klipove unutar svoje mobilne aplikacije

  Twitter prikazuje video klipove unutar svoje mobilne aplikacije

  Plegledavanje video materijala korišćenjem oficijalne Twitter mobilne aplikacije je često zamoran proces jer zahteva otvaranje nekog drugog programa ili aplikacije. Međutim, kako Twitter najavljuje, ova praksa će se uskoro promeniti. Ova društvena mreža je počela testiranje jednostavnog prikaza video sadržaja unutar same Android ili iOS aplikacije.


 • Novi Gmail enkriptuje poruke pre slanja na server

  Novi Gmail enkriptuje poruke pre slanja na server

  Od četvrtka, Gmail će da enkriptuje sve poruke pre slanja na server ili primanja sa servera koristeći HTTPS konekciju. Gmail podržava HTTPS od 2004 godine (opcija da se omogući HTTPS kao podrazumevana opcija za određeni nalog je dodata 2008. godine), a 2010, Google je učinio HTTPS podrazumevanom opcijom korisnika.