Tegra Shield najavljuje uzbudljive dodatke

Shield iza koga stoji Nvidia je definitivno najbolja trenutno dostupna portabilna konzola za Android. Novi dodaci koji dolaze u Aprilu će doneti Remote Game Stream za igranje igrica kvaliteta identičnom onom na PC platformi ili popularnim konzolama. Pored ovog unapređenja, novi dodaci uključuju i podršku za Bluetooth miša i tastaturu kao i redizajniranu Tegra Zone prodavnicu. Pored dodataka, Nvidia je odlučila da spusti cenu uređaja za 40 dolara tako da on sada košta tačno 199 dolara.

Tegra Shield

Novim dodacima, konzola će dobiti novu verziju 4.4. KitKat Androida. Vesti o novinama u vezi Tegra konzole biće objavljivane unutar same aplikacije prodavnice.

Čini se da je omiljena novina ljubitelja ove konzole mogućnost da prikače miša i tastaturu i time lakše igraju neke od PC klasika kao što je Doom, Warcraft i slične naslove.

Takođe, Nvidia užurbano radi na pripremi što većeg broja naslova koji se mogu igrati preko GameStream Play opcije. Kompanija se nada i da če povećati frekvenciju kojom se nove igrice pojavljuju za konzolu. Među naslovima koji se mogu stream-ovati na ovoj prenosnoj konzoli našao se i dugo očekivana igra Titanfall.

Unapređenje će biti moguće preuzeti drugog Aprila ove godine, što znači da ćete morati još malo da sačekate na sva najavljena unapređenja. Poklonici ove konzole se slažu da je najavljeno unapređenje vredno čekanja, makar samo zbog opcije stream-ovanja vaših omiljenih PC igara na ovaj prenosni uređaj.