Titanfall igrica koju smo dugo čekali

Titanfall je igra nastala u studiju Raspawn Entertainment, a objavio je Electronic Arts kao eksluzivu za Microsoft Windows, Xbox 360 i Xbox One. Titanfall je pucačina iz prvog lica namenjena za online igranje za više igrača. Igrica je dostigla ogroman publicitet u Martu 2014.

Tim za izradu ove igre je počeo da sakuplja ideje još 2011 godine. 65 ljudi se uključilo u ovaj veliki projekat, a inspiraciju su tražili iz naslova kao što su Blade Runner, Star Wars, Abrams Battle Tank i Masamune Shirow of Ghost in the Shell. U Titanfall igri, igrači pilotiraju svojim Mehaničkim Titanima i bore se na udeljenoj planeti podeljeni u timove po šest igrača. Igrica je prilično brza i konstantno ste u akciji. U ovoj igri ukoliko se odlučite da igrate bez Titana imate mogućnost da se penjete po zidovima sve to sa vojnicima koji su komjuterski kontrolisani. Do 50 karaktera se može aktivirati tokom jedne igre, sve to je sadržano na Microsoft Claud računarskom servisu koji je dostupan radi unapređenja grafičkih performansi.

Titanfall igrica koju smo dugo čekali

Titanfall je osvojio više od 60 prestižnih nagrada. Takođe je osvojio oficijelnu nagradu od Gamescom-a i Tokyo Game Show-a. Pored kompanje za više igrača imate i opciju igranja kampanje za jednog. Igrači u modu za više igrača se bore ili kao slobodni vojnici pešadinci ili kasnije ako žele da uđu unutar mehaničkog Titana. Borbe se odigravaju na udeljenim ratnim planetama. Igra je oreginalno namenjena za kampanju za više igrača ali su verovatno kasnije i dodali mod za jednog igrača u vidu raznih misija.

Timovi su podeljeni po šest igrača i svaki pojedinačno bira tip pilota (vojnika) pre početka igre. Postoji Tajmer koji označava vreme do mogućeg korišćenja Titana, koje se smanjuje ukoliko ubijete nekog iz protivničke ekipe. U ovoj igri likovi imaju sposobnost ubrzanja što omogućava trčanje po zidovima i pošto svi vojnici dolaze sa jet pack uređajima imaju mogućnost duplog skoka. Komande za upravljanje likovima i Titanima su približno iste samo što Titan nema mogućnost skoka već se samo kreće po zemlji.

Titanfall

Titanfall se lako uklapa u porodični koncept inovativnih ideja u raznim poljima. Jedina mana ove igre što Raspawn studio nije imao malo više ambicija u modovima igre, jer jednom će vam dosaditi da osvajate zastavice protivnika.