Svi tekstovi u " Zanimljivosti " kategoriji

 • Apple, Google, Intel i Adobe tužba oko zapošljavanja

  Apple, Google, Intel i Adobe tužba oko zapošljavanja

  Četiri najveće tehnološke kompanije Silikonske Doline su došle do poravnanja u vezi tužbi oko vrbovanja i zapošljavanja radnika jedne kompanije od strane druge. Uslovi po kojima je postignuto poravnanje nisu objavljeni. Kako Reuters izveštava, postignutim dogovorom izbegnuto je suđenje koje je trebalo da počne u Maju.


 • Nokia postaje Microsoft mobile

  Nokia postaje Microsoft mobile

  Čak i najduže putovanje ima svoj kraj. Danas je Microsoft najavio da će kompletirati kupovinu Nokijinog Hardware divizije u Petak. Postignuti dogovor je skoro identičan incijalnoj verziji uz par manjih modifikacija.


 • Šta je to Commodore Pi?

  Šta je to Commodore Pi?

  Tokom osamdesetih godina desila se prava ekspanzija kućnih računara. Domaća elektronska industrija je proizvela Pecom računare koji su korišćeni u osnovnim školama. Čak je i BBC proizveo svoj računar, vrlo popularan u Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, nijedan od ovih računara nije bio ni približno popularan kao Commodore 64.


 • Evropski Parlament glasao za neutralnost interneta

  Evropski Parlament glasao za neutralnost interneta

  Evropska Unija je glasala u korist predloga da se obustavi naplata roaming usluga kao i da se garantuje neutralnost interneta. Ova odluka je došla u odlučujućem trenutku kada je neutralnost interneta na udaru u mnogim drugim velikim tržištima, prvenstveno SAD-u. Oni koji su podržali ovakvu politiku veruju da će ova odluka povećati obim korišćenja mrežnih usluga i tako pospešiti rast inovacija u regionu.


 • Twitter dodaje opciju za tagovanje slika

  Twitter dodaje opciju za tagovanje slika

  Twitter navodi na jednom blog postu da ovim činom čini slike više socijalnim sa novim interfejsom. Korisnici mogu da taguju do deset ljudi na fotografiji, koji neće uticati na uobičajnih 140 karaktera koliko je dozvoljeno. Da biste nekoga tagovoli potrebno je da pritisnete “Who’s in this photo?” i kucate ime osobe na slici.


 • Turski sud je zaustavio twitter zabranu

  Turski sud je zaustavio twitter zabranu

  Turski sud je uvažio žalbu da se privremeno zaustavi odluka zabrane twitter-a koju je Turska vlada nedavno donela. Odluka je doneta na osnovu žalbe koju je podnela Turska asocijacija advokata, asocijacija novinara i neki od opozicionih političkih partija prenosi Turski tehnološki blog Webrazzi. • Microsoft je lansirao OneNote za Mac i besplatnu verziju za Windows

  Microsoft je lansirao OneNote za Mac i besplatnu verziju za Windows

  Microsoft je lansirao Mac verziju svoje popularne na cloud-u bazirane platforme za čuvanje beležaka OneNote. Kompanija je takođe najavila da će u budućnosti nuditi svojim korisnicima obe verzije programa, kako za Windows tako i za Mac, potpuno besplatno. Do sada, puna verzija aplikacije je bila dostupna samo korisnicima koji su kupili punu verziju Office Productivity Suite-a, dok su mobilna u web verzija aplikacije već bile besplatne.